FLEKS I FLOK FOLIJE

Štampa na majicama sa specijalnim folijama se također vrši pomoću termoprese. Folija koja se prenosi na majicu prethodno se precizno isječe pomoću katera. Veličine ovih folija su neograničene jer se folija uzima iz rolne. Boja se bira iz datog kataloga folija. Postoje dvije vrste materijala od kojih su folije izrađene:

FLEX – gumirani materijal i FLOK – imitacija pliša. Ovakav način izrade majice je dugotrajan. Sam preslikač ne blijedi, ne pušta boju. Priprema za folije mora biti u elektronskoj formi i to u vektorskom obliku.

MAJICA IZRAĐENA OD FLOKA I FLEXA se smije prati tek 24h nakon izrade. Peru se maksimalno do 60°C, bez sredstva za izbjeljivanje i ne smije se nositi na hemijsko čišćenje. Ne smije se peglati po preslikaču već majicu okrenuti na naličje pa onda peglati. Trajnost folije je postojana.

Većina grafika se može pretvoriti u flekso folije – posebno grafike sa jasnim oštrim ivicama/obrisima. Flekso folije su dostupne u samo jednoj boji – međutim, moguće je imati više boja koristeći više slojeva folije. Fleks i flok folije imaju izuzetnu postojanost i moguće ih je aplicirati na manje tiraže.

OSTALE USLUGE